Retail&Agrobusiness

Traderul de cereale RDF din Arad, cu ROCA Investments în acţionariat, a investit 5,7 mil. euro în extinderea capacităţii de depozitare, tehnologie şi utilaje, şi tatonează piaţa pentru achiziţia unor companii cu domenii de activitate conexe

Traderul de cereale RDF din Arad, cu ROCA Investments în...

Autor: Cristina Bellu

12.08.2021, 09:43 282

RDF, unul dintre principalii traderi de cereale din Banat, a finalizat investiţii de 5,7 milioane de euro în extinderea businessului, care au inclus o investiţie de 3 mil. euro în sediul companiei din localitatea sediul RDF din localitatea Şofronea, jud. Arad cu obiectivul de a creşte capacitatea de depozitare a traderului de la 10.000 de tone la 22.000 de tone, o investiţie de 1,3 mil. euro în achiziţia unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, şi pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision, şi o investiţie de 1,4 mil euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi.

„Investiţiile fac parte din strategia noastră de a creşte comerţul cu cereale, de a dezvolta ramura de producţie de seminţe şi de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investiţii am reuşit să creştem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone şi cantitatea de seminţe produse, şi nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziţia fabricii de extrudate soia, am devenit printre puţinii procesatori de soia din Romania”, spune Florin Deznan, CEO RDF Arad.

El precizează că investiţiile în utilaje permit exploatarea unor suprafeţe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiţia din Ineu a dus la creşterea cantităţii de cereale pe care RDF le tranzacţionează.

Investiţiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiţie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investiţiile din baza de la Ineu şi în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar şi leasing, arată datele transmise de societatea în care ROCA Investments deţine 40% din acţiuni.

„Agricultura se numără printre sectoarele de interes strategic în România şi care are potenţial uriaş de dezvoltare, mai ales în zona de digitalizare şi tehnologizare, inovaţia urmând a avea un rol definitoriu în eficienţa, productivitatea şi calitatea produselor. Cu această perspectivă, în viitorul apropiat ne dorim să retehnologizam baza din Ineu, iar pentru următorii paşi de dezvoltare a RDF ne dorim să achiziţionăm companii cu domenii de activitate conexe.” adaugă Alexandru Savin, Membru în Consiliul de Administraţie al ROCA Investments.

RDF a încheiat 2020 cu afaceri de 114 mil. lei, în creştere cu 65% faţă de rezultatul obţinut în 2019 şi a ajuns la un profit operaţional (EBITDA) de 4,3 milioane lei. Compania a crescut de asemenea suprafeţele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.

Pentru anul în curs, RDF estimează o majorare de 20% a business-lui, şi o creştere de EBIDTA cu aproximativ 50%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO