Retail&Agrobusiness

Traderul de cereale COFCO şi-a majorat cu 50% cifra de afaceri în 2018, ajungând la 3,9 miliarde de lei. Traderul chinez a ajuns lider în România

Agrobusiness

Traderul de cereale COFCO şi-a majorat cu 50% cifra de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.07.2019, 07:00 675

COFCO International (fosta Nidera) a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 3,9 mld. lei (839 mil. euro), în creştere cu 50% faţă de anul precedent, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Traderul chinez şi-a adjudecat poziţia de lider pe piaţa comerţului de cereale, într-un an care a adus creşteri pentru toţi jucătorii din top zece.

Competitorii COFCO, respectiv Ameropa Grains, ADM România Trading şi Cargill Agricultura, şi-au majorat la rândul lor businessurile, însă cu valori mai mici. Ameropa Grains şi-a majorat afacerile cu 20%, ADM România cu 22%, în timp ce Cargill Agricultura a consemnat un avans de 23% faţă de anul precedent. În 2017, COFCO International se situa pe poziţia a treia în topul traderilor ca cifră de afaceri. Însă, traderul chinez a stat în 2018 şi în 2017 pe poziţia de lider în topul exportatorilor.

Evoluţia indicatorilor financiari ai traderilor de cereale vine după un an foarte bun pentru producţia de cereale. Cu o producţie de peste 31 de milioane de tone, România s-a situat anul trecut pe locul trei în ceea ce priveşte cantitatea recoltată de cereale, după Franţa şi Germania, arată datele de la Eurostat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO