Retail&Agrobusiness

Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre, semnează cu Electrica Furnizare pentru instalarea a 6.480 de panouri fotovoltaice

Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre,...

Autor: Cristina Bellu

17.10.2022, 12:37 715

Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, cu  afaceri de aproape 1 miliard de lei, anunţă semnarea unui parteneriat în domeniul energiei verzi cu Electrica Furnizare, companie membră a grupului Electrica, care prevede într-o primă fază instalarea a 6.480 de panouri fotovoltaice în zece puncte de lucru operate de Transavia în zona Braşovului.

„Parte din cea mai mare investiţie în energie verde din sectorul alimentar din România, pe care compania noastră a iniţiat-o în acest an, parteneriatul cu Electrica Furnizare va contribui semnificativ la atingerea obiectivului nostru de eficienţă energetică prin care Transavia urmăreşte să îşi asigure aproape integral, până la finalul anului 2023, necesarul energetic”, spune Ovidiu Opriţa, Director General Adjunct, Transavia.

În urma montării celor 6.480 de module fotovoltaice, de 540Wp, atât pe sol, cât şi pe acoperişul clădirilor Transavia, puterea totală instalată va atinge 3,5 MWp, arată datele transmise de oficialii Electrica.

„Intenţionăm extinderea acestui parteneriat prin dezvoltarea de produse şi concepte noi, în zona operaţională, astfel încât să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a Transavia.“, adaugă Iulian Matei, Directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.

Transavia şi-a bugetat în acest an investiţii de circa 20 de mili­oane de euro în parcuri fotovoltaice şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie şi de stocare a cerealelor, potrivit informaţiilor transmise anterior de companie.

Grupul are 28 de ferme de creştere a păsărilor, localizate în opt judeţe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, Mureş, Harghita şi Caraş-Severin, având o suprafaţă de teren agricol cumulată de 10.000 de hectare. De asemenea, are patru ferme de producţie de cereale, o fabrică de nutreţuri combinate cu o capacitate de producţie a furajelor de 250.000 tone/an, trei abatoare şi o fabrică de procesare a cărnii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO