Retail&Agrobusiness

Tranzacţie confirmată. Japonezii de la Sumitomo cumpără distribuitorul de inputuri agricole Naturevo: „Finalizarea tranzacţiei va avea loc săptămâna aceasta.”

Tranzacţie confirmată. Japonezii de la Sumitomo...

Autor: Florentina Niţu

17.06.2024, 11:51 162

Grupul japonez Sumitomo, care deţine Alcedo în România, unul dintre cei mai mari distribuitori de inputuri agricole, a preluat Naturevo, la rândul său distribuitor de inputuri agricole, conform reprezentanţilor Naturevo.

„Finalizarea tranzacţiei va avea loc săptămâna aceasta”, au spus reprezentanţilor Naturevo, iar aceasta va fi anunţată printr-o conferinţă de presă. ZF a scris anterior că există discuţii privind acest deal, pentru ca Sumitomo să-şi consolideze poziţia pe piaţă.

Naturevo este o companie cu capital românesc dezvoltată de Ioan Enoiu, ce comercializează inputuri agricole precum seminţe, fertilizanţi, stimulatori şi îngrăşăminte.

Alcedo este pe locul cinci în topul companiilor distribuitoare de inputuri agricole după cifra de afaceri realizată în 2023, de 609,9 milioane de lei. După preluarea Naturevo, care a avut o cifră de afaceri de 177 de milioane de lei în 2023, de către grupul Sumitomo, împreună cu Alcedo, japonezii ar crea pe plan local un jucător ce s-ar apropia de 1 miliard de lei din vânzarea de inputuri agricole. Astfel, s-ar apropia de Bayer şi BASF, companii cu capital german, care acum realizează circa 1 miliard de lei.