Retail&Agrobusiness

Tranzacţie: Fondul de investiţii Black Sea Fund I preia 70% din D-Toys, producător independent de jocuri pentru copii de pe piaţa locală, cu afaceri de 4 mil. euro în 2020

Alex Bute

Alex Bute

Autor: Cristina Bellu

08.09.2021, 09:14 557

Fondul românesc de investiţii Black Sea Fund, axat pe tranzacţii cu companii mici şi mijlocii, anunţă achiziţia unei participaţii de 70% în cadrul D-Toys, cel mai important producător local de puzzle-uri şi jocuri pentru copii, business fondat în urmă cu 20 de ani de antreprenorul Tibor Fustos.

Valoarea tranzacţiei este confidenţială.

Preluarea pachetului majoritar implică extinderea echipei de management care va asigura dezvoltarea companiei pe piaţa locală, dar şi în pieţele externe precum Germania, Austria şi Elveţia, transmit reprezentanţii fondului de investiţii.

“Tranzacţia cu Black Sea Fund ne va permite să creştem accelerat compania şi gama de produse, să îmbunătăţim procesul de inovaţie şi să creştem masiv notorietatea produselor noastre în România, dar şi în ţări precum Germania, Austria, Elveţia”, spune Tibor Fustos, fondatorul D-Toys.

Compania a raportat anul trecut venituri de patru milioane de euro, fiind cel mai mare producător independent de puzzle-uri şi jocuri educaţionale din România.

D-Toys deţine o fabrică cu 90 de angajaţi în Sfântu Gheorghe, dar compania este prezentă şi pe segmentul de distribuţie atât în România, cât şi în Germania sau Franţa.

În urma tranzacţiei, conducerea companiei va fi preluată de Alex Bute.

“Este un moment interesant pe piaţă. Clienţii noştri se îndepărtează tot mai mult de importurile ieftine din China şi caută divertisment, calitate şi
inovaţie, iar noi suntem poziţionaţi ideal pentru a-i servi în Europa şi nu numai, fiind unul dintre puţinii producători integraţi din UE. De asemenea, sunt încântat să construiesc o cultură şi mai puternică pentru a ne servi clienţii prin extinderea forţei de muncă actuale cu peste 40% în următorii ani”, spune Alex Bute, viitorul CEO.

Black Sea Fund I a fost asistat în această tranzacţie de către bpv Grigorescu Ştefănică, în timp ce D-Toys de către Saxum Corporate Finance şi Schoenherr & Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO