Retail&Agrobusiness

Tranzacţie în inima Capitalei. Proprietarul La Mama închiriază spaţiul în care este acum Clubul Ţăranului. Ce se va întâmpla cu brandul Clubul Ţăranului, unul dintre cele mai cunoscute pe piaţa restaurantelor din Bucureşti

Cătălin Mahu

Cătălin Mahu

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2019, 09:45 1700

♦ Clubul Ţăranului este unul dintre „brandurile“ Bucureştiului, situat chiar în Piaţa Victoriei, şi intră în aceeaşi categorie cu locuri precum Lăptăria lui Enache, spaţiu închis la renovarea Teatrului Naţional Bucureşti, dar care nu a mai fost niciodată redat publicului după terminarea lucrărilor.

Contractul are o durată de patru ani, suprafaţa este de 335 de metri pătraţi, include spaţiul de restaurant şi terasa în care acum funcţionează Clubul Ţăranului, iar licitaţia de atribuire a pornit de la un preţ de 10 euro/mp/lună plus TVA.

„Suntem în faza finală de semnare a contractului, aşa că deocamdată nu pot intra în detalii. În curând însă, acestea vor fi disponibile“, a declarat Cătălin Mahu, proprie­tarul lanţului de restaurante La Mama, unul dintre cele mai vechi şi mai puternice din piaţă.

Businessul La Mama este administrat prin intermediul companiei Trotter Restaurant, com­pania care de altfel a câştigat licitaţia or­ganizată de Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

„Noi trebuia să scoatem la licitaţie spaţiul pentru că noi nu avem activitate de alimentaţie publică. Ultimul contract de închiriere semnat a fost cu firma Local Real, acesta expirând în 2018, după ce fusese semnat în 2013. Contractul a fost prelungit prin mai multe acte adiţionale, dar licitaţia a fost reluată recent“, spune Virgil Ştefan Niţulescu, mana­gerul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit lui Niţulescu, spaţiul din Strada Monetăriei, la câţiva paşi de Piaţa Victoriei, funcţionează închiriat încă din 2006.

„Muzeul nu poate desfăşura activitatea de alimentaţie publică. Clubul Ţăranului, brandul sub care funcţionează acum spaţiul, aparţine Muzeului Ţăranului, iar restaurantul se va numi în continuare Clubul Ţăranului. Dacă noul proprietar va dori să facă vreo modificare a spaţiului, şi noi trebuie să ne dăm acordul“, a completat reprezentantul muzeului, care a mai pre­cizat că cel mai probabil contractul va fi sem­nat săptămâna viitoare. Potrivit acestuia, ve­niturile din chirie finanţează activitatea instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO