Retail&Agrobusiness

Tranzacţie pe piaţa vinului: Producătorul dobrogean Sarica Niculiţel a preluat crama din Buzău a Vinarte, unde se face Prince Matei, într-o tranzacţie de 1-2 mil. euro

Tranzacţie pe piaţa vinului: Producătorul dobrogean...

Autor: Cristina Roşca

11.02.2019, 18:17 1167

Producătorul de vin Sarica Niculiţel a preluat crama din Buzău a Vinarte, urmând a-şi completa astfel portofoliul cu brandul Prince Matei. Mai exact, producătorul dobrogean are o poziţie puternică pe segmentele de vin alb şi roze, iar achiziţia din zona Buzăului urmează a-i consolida şi zona de vin roşu. Tranzacţia are o valoare de 1-2 milioane de euro, conform datelor din piaţă.

“Azi, 11 februarie 2019 s-a încheiat tranzacţia prin care Domaine Vinarte SRL (Vinarte) a transferat integral către Domeniile Prince Matei SRL (firmă controlată de acţionarii Sarica Niculiţel) întregul patrimoniu al afacerii (productie de struguri si vin) desfasurată în Zoreşti, regiunea Dealu Mare”, spun cele două părţi. Ele confirmă astfel informaţia transmisă de ZF acum o lună că sunt aproape de semnare.

Patrimoniul transferat conţine plantaţia de viţă de vie, terenurile şi clădirile, echipamentele, întreg inventarul, mărcile, fondul comercial şi toate activele care au legatura cu afacerea desfăşurată în Zoreşti şi în regiunea Dealu Mare, mai spun părţile. Tranzacţia, pe lângă altele, include şi transferul mărcii Prince Matei.

“Această tranzacţie nu include nici o altă afacere sau podgorie pe care Vinarte o deţine în alte regiuni, şi nici nu include vreuna dintre mărcile comerciale sub care se comercializează vinul din regiunile amintite.”

Crama Vinarte din Buzău vine la pachet cu 90 de hectare de viţă-de-vie, aceasta fiind cea care produce brandul de top Prince Matei, arată datele ZF. Producătorul de vin Vinarte are în total trei crame – Stârmina (Mehedinţi), Bolovanu (Sâmbureşti, Olt) şi Villa Zorilor (Dealu Mare, Buzău). Tranzacţia implică doar aceasta din urmă, compania urmând a rămâne în continuare cu celelalte două crame unde sunt produse branduri precum Soare sau Prince Mircea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO