Retail&Agrobusiness

Trei branduri ale Davino au pus umărul pentru o creştere de 30%. „Avem cheltuieli mai mari raportat la producţie“

Trei branduri ale Davino au pus umărul pentru o creştere de 30%. „Avem cheltuieli mai mari raportat la producţie“

Davino, controlat de omul de afaceri Dan Bălaban şi oenologul Bogdan Costăchescu, deţine peste 70 de hectare de viţă-de-vie în proprietate şi mai are alte 16 hectare în arendă. Cifra de afaceri pe cele trei firme ale grupului a fost de 2,5 milioane de euro în 2013.

Autor: Ioana David

16.10.2014, 00:08 607

România are aproximativ 180.000 de hectare cultivate cu viţă-de-vie, din care doar aproximativ 50.000 sunt în circuitul comercial.

Antreprenorul Dan Balaban, care controlează producă­torul de vinuri premium şi superpremium Davino, spune că anul acesta reali­zează o producţie medie, specifică unui an normal, dar care va fi cu 30% mai scăzută comparativ cu 2013, când s-a realizat un nivel record.

„Anul 2014 nu este un an rău, însă nu se poate compara cu 2013 care a fost cel mai bun an de când facem noi acest business. Estimez că va fi un an foarte bun pentru calitate, dar nu şi pentru cantitate. Problema acestui an este că avem cheltuieli mult mai mari raportat la producţie“, a spus el. Spre exemplu, la o producţie mai mică cu 30% faţă de 2013, cheltuielie au fost mai mari cu 25%, dar cu toate acestea el este de părere 2014 va fi un an profitabil.

Dan Balaban, om de afaceri extrem de discret şi oenologul Bogdan Costăchescu sunt acţionarii Davino, producător care deţine peste 70 ha de viţă-de-vie în proprietate şi mai are alte 16 hectare în arendă, iar cu cifra de afaceri de peste 2,5 mil. euro (pe cele trei firme din grup) de anul trecut este un jucător de dimensiune medie pe piaţa vinului.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO