Retail&Agrobusiness

Trei pieţe sunt responsabile pentru mai bine de jumătate din exporturile de vin ale României

Trei pieţe sunt responsabile pentru mai bine de...

Autor: Cristina Rosca

11.11.2015, 00:08 848

România a trimis anul trecut la export doar zece milioane de litri de vin, cu o valoare de circa 20 de milioane de euro, trei pieţe primind mai bine de jumătate din total.

Astfel, principalii trei parteneri comerciali ai României din industria de vin – Marea Britanie, China şi Germania – au o cotă de piaţă cumulată de 55% în totalul exporturilor, potrivit datelor oferite de prowinechina.com, site-ul unuia dintre cele mai mari târguri inter­naţionale de vinuri din lume.

În 2014 România a produs circa 384 de milioane de litri de vin, în timp ce con­sumul intern a fost de circa 408 mi­lioame de litri. Astfel, piaţa locală a im­portat 34 de milioane de litri şi a ex­por­tat puţin peste 10 mil. litri din li­coarea lui Bacchus, potrivit aceleiaşi surse.

„România produce vin în special pentru consumul intern. Din totalul producţiei de anul trecut, circa 61% au fost vin alb, iar 39% vin roşu (şi roze -  n. red.). Din totalul producţiei doar 28% sunt vinuri de calitate superioară (DOC), restul fiind vinuri de masă“, spun reprezentanţii  prowinechina.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO