Retail&Agrobusiness

Un acţionar minoritar al Agricola Internaţional, din Bacău, vinde un pachet de sub 1% din acţiuni cu 1,6 mil. lei

Un acţionar minoritar al Agricola Internaţional, din...

Autor: Florentina Niţu

31.12.2020, 12:50 998

Gheorghe Covrig, un acţionar minoritar al Agricola Internaţional, din Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, mezeluri şi produse de tip ready meal din România, vinde un pachet de sub 1% din acţiuni cu 1,6 mil. lei, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial şi a celor oferite de reprezentanţii companiei.

„Un acţionar minoritar vinde 67 de acţiuni, care înseamnă sub 1% din pachetul de acţiuni”, explică Grigore Horoi, preşedintele grupului Agricola. El menţionează că numărul total de acţiuni al Agricola este de peste 6.600.

Conform datelor din Monitorul Oficial, preţul de vânzare este de 25.000 de lei/acţiune. La preţul cerut de acest acţionar minoritar, compania Agricola Internaţional ar fi evaluată la 165 de milioane de lei. Totuşi, preţul de vânzare al unui pachet de acţiuni de sub 1% nu este niciodată acelaşi cu preţul de vânzare al unei afaceri.

Agricola Internaţional este cea mai mare companie din grupul Agricola şi se ocupă de creşterea păsărilor şi producţia de carne de pasăre, fiind un business integrat. Din grup mai fac parte şi companiile Salbac, producător de mezeluri, Europrod, care face semipreparate şi preparate din carne de pui, şi Avicola Lumina, care produce ouă.

Grupul Agricola are o valoare de 532 de milioane de lei, potrivit catalogului anual al ZF „Top 100 cele mai valoroase companii din România” ediţia 2020, companii evaluate de BT Capital Parteners.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO