Tranzacţii

Un fond de investiţii plăteşte 150 mil. euro pe fermele Premium Porc din România. Grupul Premium Porc este al doilea jucător din procesarea de carne de porc din România după Smithfield

Secțiune susținută de Medlife Logo

8 dec 2017 Autor: Cristina Rosca

Fondul de investiţii danez Polaris Capital Management, care administrează active de 8 mld. dolari, va prelua grupul Premium Porc din România ce cuprinde mai multe companii cu afaceri de peste 50 mil. euro anual, conform surselor din piaţă. Tranzacţia ce urmează a se semna până la finalul anului va avea o valoare de un miliard de coroane daneze (150 mil. euro), inclusiv datoriile care sunt jumătate din sumă, potrivit presei daneze.

Vânzătorul este grupul DCH International, în spatele căruia se află acţionari danezi persoane fizice sau companii, nu alte fonduri, conform informaţiilor existente. DCH International deţine operaţiuni doar în România după ce în 2015 a renunţat la cele din Canada unde a început businessul în anul 2001. În Danemarca se află doar sediul central.

Premium Porc a produs anul trecut circa 400.000 de porci în fermele de creştere a porcinelor din judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Sibiu şi Brăila. Animalele sunt crescute în sistem integrat, Premium Porc cultivând cereale pe o suprafaţă circa 2.000 de hectare în judeţul Vrancea, materie primă care este ulterior procesată în cele două fabrici de nutreţuri combinate ale companiei din Constanţa şi Vrancea.

Din grupul Premium Porc fac parte în total 11 companii cu activităţi în producţia de porcine, de furaje şi cereale, precum şi transportul mărfurilor şi gestiune de proiect pentru proiectele de investiţii, potrivit reprezentanţilor companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
tranzactii
, fond de investitii
, ferme
, Premium Porc
, Smithfield
, porcine
, carne
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide