Retail&Agrobusiness

Un producător agricol din Mureş vinde brânzeturi marca Manufactura de Brânză de 4.500 euro lunar

Fermierul Istvan Varga: Nu e niciodată la fel producţia. Pro­ducem 300- 400 de kilograme de brân­ză pe lună pe care le vindem la preţuri cuprinse între 50 şi 70 de lei pe kilogram

Fermierul Istvan Varga: Nu e niciodată la fel producţia. Pro­ducem 300- 400 de kilograme de brân­ză pe lună pe care le vindem la preţuri cuprinse între 50 şi 70 de lei pe kilogram

Autor: Roana Rotaru

26.09.2017, 00:05 1647
„Din februarie şi până la sfârşitul lunii decembrie sunt aproape săptămânal la târguri“.
 
Fermierul Istvan Varga (35 ani), din localitatea Cund, judeţul Mureş, a renunţat la meseria de pedagog şi a început pro­duc­ţia de brân­ză maturată el­veţiană al­pi­nă, valori­fi­când astfel su­pe­rior produc­ţia de lapte din gospodăria familiei, ta­tăl său, Ştefan Varga, având 20 de vaci de lapte şi 50 de hectare de teren agricol în judeţul Mureş.
 
„Dacă predai laptele proce­sato­rului în fiecare lună, ai avan­tajul că nu mai trebuie să îţi baţi capul cu valorificarea, însă eşti dependent de acel pro­ducător care îţi oferă un preţ de abia acoperi costurile de pro­ducţie. Dacă îl valorifici tu su­pe­rior, rişti să produci ce nu vrea pia­ţa, la un preţ pe care nu-l ac­ceptă piaţa şi să rămâi cu marfa. Noi reuşim să vindem cam tot ce producem“, a declarat pentru ZF Istvan Varga, care a făcut mai multe cursuri de specia­lizare în meseria de tehnician în prelucrarea laptelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO