Retail&Agrobusiness

Un producător de panificaţie din Galaţi a luat un ajutor de stat pentru 185 de locuri de muncă

Un producător de panificaţie din Galaţi a luat un...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.09.2016, 17:17 1419
Patisgal, o afacere din Galaţi cu o istorie de circa 13 ani care realizează produse de panificaţie şi patiserie, a aplicat pentru un ajutor de stat în valoare de 5,3 milioane de lei şi a primit aprobarea guvernului pe proiectul care presupune recru­ta­rea a 185 de angajaţi, conform da­te­lor de pe mfinante.ro. Dintre cele 185 de lo­curi de muncă pe care societatea ar urma să le creeze 54 sunt pentru lucrători defavorizaţi.
 
Reprezentanţii companiei cu acţionariat local nu au răspuns soli­cită­rii ZF cu privire la ce presupune această investiţie sau la portofoliul de produse al Patisgal, aceasta nea­vând un site oficial.
 
Patisgal se numără printre cele 24 de firme cărora le-au fost aprobate pro­iec­tele pentru ajutor de stat pe schema instituită prin H.G. nr. 332/2014, care promovează dezvol­ta­rea regională prin crearea de locuri de muncă (sesiunea 30.05-10.06). În to­tal, cele 24 de companii s-au anga­jat să recruteze peste 3.300 de oa­meni. Pe lista firmelor care au primit aprobarea pe cererea de ajutor de stat se află şi companii mari precum Yazaki Ro­mânia (componente a­uto), Webhelp România (out­sor­cing) sau Star Transmission (componente au­to). Patisgal se află pe locul opt ca va­loare a ajutorului de stat primit în se­siunea menţionată a schemei de ajutor de stat, unde cea mai mare su­mă aprobată este de aproape 17 mil. lei, iar cea mai mică de circa 400.000 de lei. Pe lista cererilor de ajutor respinse se află şi cele ale Bitde­fender sau Deloitte Teh­nologie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO