Retail&Agrobusiness

Un proiect de 93 mil. lei şi 60 de magazine: Casa de Comerţ Unirea, înfiinţată de PSD ca să se bată cu supermarketurile, a rămas cu doar două magazine şi câteva spaţii închiriate

Un proiect de 93 mil. lei şi 60 de magazine: Casa de...

Autor: Florentina Niţu

06.02.2020, 00:00 384

♦ Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, o companie înfiinţată de Ministerul Agriculturii în ianuarie 2019, cu capital integral de stat de 93 milioane lei, îşi propunea să facă un lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti care să concureze cu marii retaileri ♦  Au fost deschise două magazine în 2019 şi au fost închiriate spaţii pentru încă două magazine şi depozite.

 

„Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, un proiect iniţiat de Petre Daea, fostul ministru al agriculturii, atârnă de un fir de aţă, mai exact de decizia actualului  ministru al agriculturii Adrian Oros, care derulează în prezent o anchetă privind activitatea companiei de la începutul activităţii până în noiembrie, când a preluat-o. 

„Nu s-a discutat nimic despre închiderea niciunui magazin din cele două în care s-a investit, cel din Sibiu şi cel din Bucureşti, deşi sunt pe pierdere. Mai sunt două spaţii închiriate, care au fost modernizate, dar nu sunt folosite, investiţii făcute fără acceptul consiliului de administraţie. Am propus să se renunţe la activele care nu sunt necesare, inclusiv la depozite şi alte spaţii nefolosite, a căror chirie este plătită acum de compania Unirea“, a spus pentru ZF Sorin Minea, membru al consiliului de administraţie al Casei de Comerţ Unirea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO