Ungurii de la Sole-Mizo au ajuns în patru ani la o felie de 24 mil. euro din piaţa laptelui

23 iul 2014 Autor: Mădălina Panaete

Sole-Mizo România, parte a grupului ungar cu acelaşi nume condus de Gerbrant de Boer - fost şef al Friesland în România -, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 99,6 milioane de lei (circa 24 milioane de euro), cu aproape 50 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
 
Vânzările au fost anul trecut în creştere cu 12% pe piaţa locală, iar compania a raportat profit.
 
Cu acest rezultat, grupul care nu are producţie în România se apropie de companii precum Industrializarea Laptelui Mureş  - parte a grupului Friesland (28 milioane de euro) sau Covalact (30 milioane de euro), dar este în faţa unor producători cu tradiţie precum Prodlacta Braşov sau a unor importatori precum Muller Dairy (11,6 milioane de euro).
 
Sole-Mizo a intrat în 2009 pe piaţa din România, iar în acel an a avut afaceri de 16 milioane de lei (3,7 milioane de euro). Piaţa lactatelor din România este evaluată la 800 milioane de euro, iar pe piaţă mai activează şi alţi importatori şi distribuitori precum Delaco Distribution sau Muller Dairy, care fac câteva zeci de milioane de euro pe piaţa românească.  Cei mai mari producători sunt Danone, Albalact şi Friesland Campina.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.07.2014

 
Cuvinte cheie:
lapte
, maghiari
, grup
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide