Retail&Agrobusiness

Unul dintre cele mai cunoscute branduri pentru bărbaţi produce la Botoşani costume pentru 32 de ţări

Unul dintre cele mai cunoscute branduri pentru bărbaţi...

Autor: Cristina Rosca

29.01.2015, 00:06 6894
Brandul de modă pentru bărbaţi Louis Purple, unul dintre cele mai cunoscute din lume, va deschide primele magazine monobrand din România în această primăvară.
 
Astfel, compania are planificate patru unităţi după ce până în prezent hainele Louis Purple erau vândute doar în multi­bran­dul Ego Men’s Fashion, potrivit site-ului propriu. Magazinele mono­brand ale gru­pului francez sunt pre­zente în afară de ţara mamă pe un număr redus de pieţe, SUA (New York), Rusia (Moscova şi Sankt Peter­s­burg), Cehia (Praga), Irlanda (Belfast) şi Republica Moldo­va (Chi­şi­nău).
 
Pe celelalte pieţe compania este pre­zentă prin interme­diul parte­ne­ria­telor cu distribuitori sau cu maga­zine multi­brand. Deşi compa­nia nu era pre­zentă pe piaţa locală cu un mono­brand, grupul avea de mai bi­ne de 15 ani activităţi de producţie în nor­dul ţării, la Bo­­to­şani. Fabrica Formens din Bo­toşani, deschisă în 1999, produce astăzi 700.000 de costume pe an pentru 32 de ţări.
 
Potrivit datelor comunicate de companie, fabrica se află pe locul cinci în topul producătorilor de costume din Euro­pa, numărând peste 1.000 de anga­jaţi. La o producţie de 700.000 de cos­tume şi la o cifră de afaceri de 37,6 mil. euro, preţul de vânzare al unui costum la poarta fabricii este de circa 55 de euro, potrivit calculelor ZF. Preţul de vân­zare însă în magazin este de câteva sute de euro, de chiar peste zece ori mai mare, potrivit datelor publice.
 
Producă­torul de costume Formens din Botoşani a ajuns la finalul anului 2013 la afaceri de 37,6 mil. euro, cu 16% peste nivelul din 2012 şi de aproape 2,5 ori mai mari decât în 2008, ultimul an de boom economic, potrivit infor­maţiilor publice pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
În criză compania şi-a majorat an de an cifra de afaceri şi a angajat peste 150 de persoane, ajungând la un total de a­proa­­p­e 700 de salariaţi în fabrica din Bo­­­to­­şani, cifră ce poziţionează producă­to­rul pe locul doi în topul celor mai mari an­­­ga­jatori din judeţ, după Spitalul Ju­deţean de Urgenţă. Compania are un punct de lu­­cru şi la Dorohoi, în apropie­re de Bo­to­şani, iar aici lucrează 200 de oa­­meni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO