Retail&Agrobusiness

Unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din România, maşină de făcut bani. Încasările de anul trecut au ajuns la 1,1 mld. euro

Unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din...

Autor: Cristina Bellu

01.02.2018, 12:51 1482

2017 a însemnat pentru grupul polonez Enterprise Investors, unul dintre cei mai activi jucători de private equity din România, anul încasărilor record rezultate în urma exiturilor, acestea însumând zece exituri totale printre care şi vânzarea celui mai mare lanţ de supermaketuri din România, Profi Rom Food, pentru o valoare totală de 533 mil. euro, un exit parţial precum şi dividende plătite de companiile din portofoliu, acţiuni care au generat încasări de 1,1 miliarde euro  pentru investitorii grupului.

Lista exiturilor din 2017 include şi trei tranzacţii a căror valoare nu a fost dezvăluită, printre care şi tranzacţia prin care producătorul român de materiale de construcţii Macon va fi preluat de Xella Group, tranzacţia fiind condiţionată de obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei din România.

În acelaşi timp, polonezii de la Enterprise Investors au reuşit să strângă anul trecut 498 de milioane de euro pentru a pune bazele celui de-al nouălea fond – Polish, Enterprise Fund VIII (PEF VIII), destinat investiţiilor în achiziţia sau dezvoltarea companiilor de dimensiuni medii din Polonia, dar şi din alte state din Europa Centrală şi de Est.

În plus, grupul a achiziţionat producătorul de băuturi alcoolice Jantoń şi retailerul CBA din Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO