Retail&Agrobusiness

Urmează mâine conferinţa Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România. Din cele mai mari 100 de companii locale, doar 37 au activităţi de producţie. Niciun business antreprenorial între cei 37 de producători

În cadrul videoconferinţei va fi prezentat şi Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie, ediţia a XV-a.

În cadrul videoconferinţei va fi prezentat şi Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie, ediţia a XV-a.

24.06.2020, 00:05 426

♦ Ziarul Financiar organizează mâine, 25 iunie, videoconferinţa Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România

♦ În cadrul videoconferinţei va fi prezentat şi Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie, ediţia a XV-a.

Primele informaţii culese din Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie, ediţia a XV-a, arată că doar 37 din cele mai mari 100 de companii din România au activităţi de producţie, iar niciuna din cele 37 de companii nu este un business antreprenorial românesc.

Eticheta „fabricat în România“, în rândul companiilor de talie mare, cu afaceri de peste 1,4 mld. lei în 2019, stă lipită pe companii din industria petrolieră, energie şi gaze naturale, dar şi din sectorul auto (producţie de maşini şi componente auto). Siderurgia are doar doi reprezentanţi (Liberty Galaţi şi Silcotub Zalău), metalurgia neferoasă unul singur (Alro), producţia de ciment unul (Holcim), producţia de electrocasnice unul (Arctic), industria alimentară şi a băuturilor trei companii (Coca-Cola, Ursus şi Bunge) şi cam atât. Datele se referă la anul 2019 şi au în spate anuarul Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2020, întocmit pe baza unor chestionare trimise către companii şi pe baza datelor publice. Sunt însă companii care nu şi-au depus bilanţul pe 2019 şi nu au răspuns nici la chestionarele ZF.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, participă în calitate de speaker la videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România. OMV Petrom SA este, după cifra de afaceri din 2019, a doua cea mai mare companie din România, după Automobile Dacia. Tot din zona de producţie vine şi Mihaela Virgina Toader, director Direcţia Strategie, Relaţii Internaţionale, Fonduri Europene  din cadrul Romgaz, Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi, Ştefan Vuza, acţionar al Chimcomplex, Ioan Filip, acţionar al Taparo, Silviu Badea, director general al Grupului Industrial Componente Piteşti, Mirela Drăgoi, preşedinte executiv al PetStar Holding şi Daniel Bitere, director de marketing al Agricola Bacău.

Când eticheta „fabricat în România“ îşi va dubla sau chiar tripla aria de acoperire, atunci vom avea mână în mână – produs în România şi consumat în România. Cum ajungem acolo? Încercăm să răspundem la această întrebare mâine, 25 iunie, la videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România. Dana Ciriperu

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO