Retail&Agrobusiness

Vanya Panayotova, CEO-ul L’Oreal: Românii merg la mall cu ideea de a face shopping. Când te plimbi pe stradă poţi cumpăra din magazine sau nu

Vanya Panayotova, CEO-ul L’Oreal: Românii merg la mall cu ideea de a face shopping. Când te plimbi pe stradă poţi cumpăra din magazine sau nu

Gigantul francez L’Oréal, prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import, distribuţie şi retail propriu, a numit-o la începutul acestui an pe Vanya Panayotova în funcţia de country general manager pentru România, fiind primul executiv femeie la cârma operaţiunilor locale. Paradoxal, deşi este vorba de o companie de cosmetice şi parfumerie, operaţiunile L’Oréal România au fost conduse până acum doar de bărbaţi.

Autor: Cristina Roşca

13.06.2019, 09:38 269

Gigantul francez L’Oreal are în România operaţiuni de import şi distribuţie, iar din 2015 a mizat şi pe retailul propriu, primul pariu fiind brandul Kiehl’s.

Acum compania deţine 13 magazine, şase sub brandul NYX Professional Make-up, şase sub Kiehl’s, brand pentru care există şi un magazin online propriu, şi o parfumerie de nişă Atelier Cologne.  Următorul pas este o unitate de parfumerie şi cosmetică de lux YSL. Toate unităţile sunt în centre comerciale şi malluri. „Mallul este o destinaţie bună deoarece îţi oferă mulţi cumpărători. Oamenii merg cu ideea de a face shopping. Când te plimbi pe stradă poţi cumpăra din magazine sau nu, dar când eşti în mall eşti mereu deschis spre a face achiziţii, eşti deschis spre a fi influenţat de fashion, de branduri“, spunea recent Vanya Panayotova, CEO al producătorului de cosmetice L’Oreal.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO