Retail&Agrobusiness

Verde e cuvântul viitorului şi în M&A. Verdino preia două branduri de alimente alternative la carne de la producătorul de conserve Prefera Foods

Verde e cuvântul viitorului şi în M&A. Verdino preia...

Autor: Cristina Roşca

04.07.2022, 00:07 367

Atât Verdino, cât şi Prefera Foods sunt controlate de către antreprenorul Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi din industria de FMCG.

Verdino, companie ce realizează alimente pe bază de proteine de mazăre, cumpără două branduri verzi de la producătorul de conserve Prefera Foods. Prin această mutare, Verdino îşi dezvoltă portofoliul şi acoperă noi nişe din piaţă, pe când Prefera îşi concentrează atenţia pe activitatea de bază - producţia de conserve.

Ambele companii sunt controlate de antreprenorul Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi din industria de FMCG. În acţionariat mai sunt însă şi alţi jucători. Spre exemplu, la finalul anului trecut, Verdino a atras aproape 4 milioane de euro de la investitori, iar cea mai mare parte a sumei a venit din partea fondului de investiţii BlackPeak Capital.

„Când vorbim de dezvoltarea unui business, cu atât mai mult a unuia prezent pe o piaţă nouă, inovaţia este motorul principal. Credem în potenţialul categoriei de produse plant based ready to eat (...)“,spune Raul Ciurtin.

Estimările companiilor de cercetare de piaţă vorbesc despre acest segment ca fiind motorul dezvoltării în piaţa de alimente şi cel care va atrage 10% din banii consumatorilor până în 2030, cel puţin la nivelul pieţelor cu putere mare de cumpărare. Europa ñ mai ales Vestul ei - este un exemplu, iar România va urma, chiar dacă poate mai lent, acelaşi trend.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO