Retail&Agrobusiness

VIDEO ZF Live. Ghenadie Bobeică, Alira: Aproape 40% din producţie merge la export. După Europa şi China, în 2016 intrăm în SUA

Autor: Alexandra Marcu

04.04.2016, 00:06 1701

Compania WineRo, produ­cătorul vinurilor Alira, va intra în acest an pe piaţa americană, până acum acoperind doar ţările euro­pene şi China. Businessul a luat naştere în anul 2005, după ce fostul bancher Karl-Heinz Haupt­mann şi oenologul francez Marc Dworkin, cu peste 30 de ani expe­rienţă în domeniu, au găsit un teren în Dobrogea care se plia pe cerinţele lor.

„Au căutat un loc cât mai bun pentru a produce vin şi au iden­ti­ficat terenuri cu potenţial în Ro­mâ­nia, în Aliman şi Rasova, de aici şi numele de Alira“, a spus Ghe­nadie Bobeică, acţionar la rândul său în cadrul producă­toru­lui de vin Alira, prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Antreprenorii deţin acum pe piaţa locală în total 80 de hectare de viţă de vie amplasate pe dealurile de pe malurile Dunării. „Nu se întâmplau foarte multe lucruri la Aliman în momentul în care am achiziţionat terenul şi am plantat Fetească Regală, Merlot şi Cabernet Sauvignon.“ Ghenadie Bobeică spune că atunci când un investitor vrea să cumpere un teren pentru a investi în producţia de vin, acesta trebuie să se uite la particularităţile reliefului, la poziţia geografică şi la climatul zonei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO