Retail&Agrobusiness

Videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”. Robert Rekkers, Agricover Credit: Culturile de grâu, rapiţă, orz sunt afectate cu cel puţin 30% din cauza secetei

Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.06.2020, 11:56 196

Agricultura este afectată în mică măsură de criza de Covid-19, însă impactul mai mare este cel al secetei în acest moment, care se va vedea la nivelul întregului an, este de părere Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

„Aparent agricultura merge bine, nu este foarte afectată de criza Covid-19, dar este afectată de secetă. Culturile de grâu, rapiţă, orz sunt afectate cu cel puţin 30%. Suntem îngrijoraţi că va fi afectată performanţa agriculturii. Vorbim de un impact sub 20% asupra agriculturii pentru toată România”, a spus Robert Rekkers la videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.

El a mai spus că există trei aspecte care aduc îngrijorare în domeniul agriculturii: lipsa de investiţii în irigaţii, gradul de îndatoare – pentru că foarte mulţi agricultori s-au îndatorat foarte mult – şi cashflow-ul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO