Retail&Agrobusiness

Videoconferinţa Cum trecem împreună criza. Andrei Ursulescu, Scandia Food: Statul trebuie să continue investiţiile în agricultură, în dezvoltarea sectorului de animale. Deocamdată, acesta nu poate asigura în timp real cantitatea şi calitatea de care avem nevoie

#trebuiesarepornimbusinessul

Andrei Ursulescu, director general Scandia Food

Andrei Ursulescu, director general Scandia Food

Autor: Cristina Bellu

14.04.2020, 13:58 281

Andrei Ursulescu, managerul care conduce Scandia Food, cel mai mare jucător de pe piaţa conservelor, consideră că statul ar trebui să investească masiv în infrastructură şi agricultură, în dezvoltarea sectorului de animale, în contextul în care mulţi dintre producătorii de alimente caută să se orienteze către fermierii locali, dar momentan sectorul nu poate susţine în timp real cantitatea şi calitatea de care aceştia au nevoie.

"Statul ar trebui să găsească forme de a continua investiţiile mari în infrastructură şi agricultură, în dezvoltarea sectorului de animale. Încercăm să ne orientăm către fermierii din România, dar momentan sectorul nu poate asigura în timp real nici cantitatea, nici calitatea de care avem nevoie", a spus Andrei Ursulescu în cadrul celei mai mari videoconferinţe pentru antreprenori “Cum trecem împreună criza”, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

Alte declaraţii:

♦ Vânzările înregistrate la momentul 16 martie au fost substanţiale, dar a fost o creştere artificială bazată pe un impuls de moment al consumatorului. Sunt convins că va urma o corecţie.

♦ În perioada următoare numărul de someri va creşte şi implicit puterea de cumpărare va scădea, iar avansul pe care l-am înregistrat acum probabil că se va disipa în cursul anului.

♦ Acum suntem foarte atenţi în zona financiară şi urmărim cu multă prudenţă la ce se întâmplă în jurul nostru.

♦ Vom continua cu planurile de investiţii.

♦ Businessul din Spania- suferă în momentul de faţă. Încercăm să-l aducem  acolo unde trebuie, dar acum focusul este pe România şi cu ce se întâmplă cu businessul de aici.

♦ Criza poate deveni o oportunitate de achiziţii şi extindere, dar trebuie să ne uităm mai mult către arealul din vecinătate

♦ Sectorul economic- eforturile trebuie susţinute din partea tuturor jucătorilor pentru că toţi suntem în criza aceasta şi toţi trebuie să trecem cu bine peste ea. Mediul privat care navighează destul de sigur în perioada aceasta nu ar trebui să se bucure de pretextul crizei ca să nu plătească furnizorii, băncile, pentru a nu crea rupturi în lanţul valoric.

♦ Sectorul bancar – BNR are pregătite măsuri care pot ajuta băncile comerciale să incurajeze creditarea, iar băncile ar trebui să facă structuri de finanţare flexibile pentru companii.

♦ Un îndemn către ministerul Agriculturii – haideţi să investim prin fonduri europene, credite bancare, în acest sector.

♦ Scenariul optimist – suntem foarte stabili financiar. Onorăm toate plăţile. Ca nivel al businessului în 2020 ne-am dori să fie egal cu cel de anul trecut. Acum suntem uşor pe creştere la angajări.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO