Retail&Agrobusiness

​Videoconferinţă ZF Retail 2020. Anca Radu, operations manager for Romania, Pepco: Planurile noastre sunt să continuăm investiţiile. E important la ce nivel ne vom restarta economia şi când ne vom reveni în joc

​Videoconferinţă ZF Retail 2020. Anca Radu,...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2020, 16:05 221

Anca Raduoperations manager pentru România al Pepco Retail, spune că în prezent principalul său scop este să menţină lichiditatea companiei şi locurile de muncă ale angajaţilor, în contextul actualei pandemii de COVID-19, dar planurile de viitor ale companiei sunt să investească în continuare şi să se extindă la nivel naţional.

„Planurile noastre sunt să continuăm investiţiile. E foarte important momentul în care ne vom reîntoarce pe piaţă şi care va fi gradul de consum. E important la ce nivel ne vom restarta economia şi când ne vom reveni în joc. Suntem optimişti, suntem unul dintre formatele de magazine căutate de clienţii după o astfel de perioadă, care au devenit conştienţi de cum îşi cheltuiesc banii”, a spus Anca Raduoperations manager pentru România al Pepco Retail în cadrul videoconferinţei ZF Retail 2020: Transformarea forţată a retailului şi adaptarea la noua realitate.

Este un trend caracteristic crizelor financiare, crede ea, deoarece scad veniturile, iar clienţii sunt mai atenţi la variantele eficiente.  

Ce a mai declarat ea:

 
  • Pentru noi, care suntem offline, toate companiile care au avut vânzări consistente, perioada aceasta e provocatoare, pentru că trebuie să asigurăm salariile angajaţilor.
  • E normal ca online-ul acum să crească şi fiecare business să se gândească la digitlizarea în ansamblu.
  • Principalul scop al guvernului ar trebui să fie sprijinirea acestui sector puternic impactat. Acum consumul va genera criza. Avem nevoie de un set de măsuri pe termen scurt, bine gândit de autorităţi, apoi de unul pe termen lung, pentru că doar aşa economia îşi va reveni.
  • Pentru retailerii care nu deţin spaţiile, chiriile sunt cele mai mari linii de cost după resursa umană. În alte ţări, statul a intervenit prin a ajuta comercianţii. Băncile ca susţin dezvoltatori care au împrumuturi.
  • Studiile arată că consumul fiind în scădere, în decembrie 2020 vânzările vor fi pe minus faţă de anul trecut.
  • Vom avea nevoie de 1-3 ani esă revenim la ceea ce aveam îninte. Depinde de deciziile autorităţilor de susţinere a economiei, de susţinere a consumului, a investiţiilor, a locurilor de muncă.
  • Putem susţine consumul prin investiţii pe termen lung.
  • Sper să revinim cât mai repede în joc, va fi nevoie să ne reinventăm, dar cred că avem în ADN acţiunea şi dorinţa de a ne deservi clienţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO