Retail&Agrobusiness

ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice. Claudiu Necşulescu, Preşedinte, Grupul Jidvei: Este o perioadă în care lipsa de predictibilitate, mai ales pe partea de aprovizionare cu inputuri, ne creează mari probleme

ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice....

Autor: Ramona Cornea

21.10.2021, 10:12 108

În această perioadă, lipsa de predictibilitate, mai ales pe partea de aprovizionare cu inputuri creează mari probleme pentru antreprenorii din sectorul vitivinicol din România, afirmă Claudiu Necşulescu, preşedinte al grupului Jidvei.

 

”Este o perioadă în care lipsa de predictibilitate, mai ales pe partea de aprovizionare cu inputuri, ne creează mari probleme. Este clar că fiecare încearcă să îşi construiască bugetele pentru anul viitor, însă nu ştim la ce nivel de creştere ne putem aştepta pentru că odată cu creştere pe zona de energie este clar că tăvălugul va merge către toate inputurile. Sperăm ca piaţa să se calmeze şi să reuşim să identificăm cele mai corecte aprecieri legate de impactul scumpirilor din sectorul energetic. De aici pornesc toate deficienţele, instabilitatea aceasta de preţuri. Sectorul de vin este şi el dependent de sectorul energetic”, a declarat Claudiu Necşulescu în cadrul conferinţei  ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice.

 

Ce a mai declarat Claudiu Necşulescu în cadrul conferinţei :

·        Pe partea de vin, azi este ultima zi de recoltare la Jidvei. A fost un an greu, dar cu rezultate frumoase în sectorul vitivinicol, sunt convins că a fost un an bun pentru tot ce înseamnă sectorul viticol al României. Desigur, au fost problemele cauzate de tot ce înseamnă pandemie, multe alte probleme din zona consumului, dar viticultorii pot bea un vin liniştiţi în preajma Crăciunului.

·        temă de discuţie ar fi acele acorduri interprofesionale, pe care cred că le putem face la nivel local, deşi nu le putem face la nivel naţional pentru că sunt sectoare care nu sunt pregătite să le încheie. Pe filiere lărgite, pornind de la cultura mare până la prelucrarea cărnii, aici ar trebui să existe acele acorduri care să dea predictibilitate atât producătorului de cereale, cât şi celui care trimite produsele pe raftul magazinelor sau spre consum. Sectorul vitivinicol beneficiază de un acord interprofesional şi de la an la an se simt beneficiile acestui acord.

·        altă temă care ar trebui să ne preocupe este sectorul de cercetare. Activitatea de cercetare de la noi bate pasul pe loc şi nu reuşeşte să susţină activitatea de producţie în mod direct.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO