Retail&Agrobusiness

ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice. Horaţiu Buzgău, fondator, Holiv Ecoplant: Ne-am axat şi pe procesare. Vrem să mergem şi pe export cu produsele din fabrică

ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice....

Autor: Ramona Cornea

21.10.2021, 12:48 101

Horaţiu Buzgău, un tânăr de 24 de ani, a înfiinţat în urmă cu doi ani o plantaţie ecologică de aluni pe o suprafaţă de 50 de hectare în judeţul Satu Mare, cu cofinanţare din fonduri europene, afirmă că a accesat fonduri europene pentru o capacitate de procesare a alunelor şi că vrea să iasă şi la export cu aceste produse.

”Dincolo de componenta care ţine de producţie, ne-am axat şi pe procesare, respectiv o parte de colectare a materiei prime pentru a veni în sprijinul acelor entităţi economice care nu şi-au permis să investească şi în componenta de procesare. Cu fabrica de procesare a alunelor mergem atât pe piaţa internă, cât şi pe export. În prima fază vom fi prezenţi în piaţa internă, iar ulterior vom trece şi graniţele”, a declarat Horaţiu Buzgău în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice.

Ce a mai declarat Horaţiu Buzgău în cadrul conferinţei:

·        Am beneficiat de două proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă. Pot să spun că nu a fost un proces uşor, a fost şi este un proces complex pentru că apar provocări la tot pasul.  Prin perseverenţă şi atenţie la detalii am reuşit să anticipăm anumite obstacole sau să le escaladăm pe cele pe care nu le-am putut anticipa.

·        În permanenţă am marşat pe noua Politica Agricolă Comună, pe prevederile noului Green Deal şi am considerat că este foarte important să ne raportăm la fiecare verigă din lanţul alimentar.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO