Retail&Agrobusiness

ZF AGROPOWER. BNR: „Numai 5% din întreprinderile mijlocii agroalimentare cresc la nivelul unei corporaţii în cinci ani“. Cum pot fermele româneşti să crească randamentul agricol?

ZF AGROPOWER. BNR: „Numai 5% din întreprinderile...

Autor: Florentina Niţu

30.08.2020, 11:29 280

♦ Identificarea unor firme-campion din sector ar trebui să fie o prioritate pentru creşterea performanţei în sectorul agroalimentar ♦ „Fermierul ar trebui să se ocupe de cultură şi să externalizeze ceea ce nu ştie să facă“.

Circa 70% din companiile de talie mijlocie din agricultură se menţin în aceeaşi categorie de mărime într-un orizont de 5 ani, iar 25% din ele fie mi­grează în clasa între­prin­derilor mici, fie în cea a micro­între­prin­derilor şi numai 5% din între­prin­derile mijlocii cresc la nivelul unei corporaţii în acest inter­val, arată un studiu al Băncii Naţionale a Râmâniei.

Comitetul Naţional pentru Supra­ve­gherea Macroprudenţială a analizat sectorul agroalimentar şi consideră că este impor­tantă creşterea performaţei firmelor şi identificarea potenţialelor firme-campion în domeniul agroalimentar, iar statul ar putea stimula asta prin acordarea de capital către 500 de firme autohtone mari, din cele circa 33.000 de companii din acest sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO