Retail&Agrobusiness

ZF AGROPOWER. Cooperativele agricole folosesc reţeta banilor europeni: 18 cooperative au luat fonduri europene de peste 38 mil. lei în 2020 pentru investiţii în extindere, depozitare sau procesare

ZF AGROPOWER. Cooperativele agricole folosesc reţeta...

Autor: Florentina Niţu

22.09.2020, 20:15 633

♦ În prezent, în România există peste 1.500 de cooperative agricole, numai anul trecut fiind înfiinţate 190 de astfel de asocieri.

Numărul cooperativelor agricole din România creşte de la an la an, iar unul dintre factorii care-i determină pe fermieri să se asocieze este faptul că pot accesa fonduri europene mai facil, pot ne­gocia mai bine pre­ţul materiilor prime agricole şi îşi pot asigura o piaţă de desfacere stabilă şi preţuri de vânzare ale mărfii mai mari.

În primele luni opt luni din 2020, 18 cooperative agricole au atras fonduri europene de peste 38 mil. lei în 2020 pentru investiţii în extindere, depozitare sau procesare, arată datele de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Cooperativele agricole sunt o alternativă viabilă pentru facilitarea obţinerii de fonduri europene, tot mai mulţi români reuşind să treacă peste barierele emoţionale şi neîncredere în ultimii ani şi alegând să se asocieze pentru a-şi asigura continuitatea pe piaţă“, explică Gabriel Dan Ieremia, consultant în accesarea fondurilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO