Retail&Agrobusiness

ZF Live. Călin Costinaş, deputy CEO, Profi: Se simte că este al doilea an de inflaţie mare. O inflaţie suprapusă peste o altă inflaţie a dus la o scădere a puterii de cumpărare şi lucrul acesta se observă şi în coşul de cumpărături

Autor: Alexandra Matei

09.04.2023, 10:17 424

Termenul realist în ceea ce priveşte scăderea presiunii inflaţioniste este de ordinul anilor, nu al lunilor Totuşi, va fi vorba doar de o scădere a inflaţiei, nu de o deflaţie, mai exact preţurile vor creşte mai lent, nu vor scădea.

Călin Costinaş, deputy CEO în cadrul retai­lerului Profi, spune că inflaţia a dus la o scădere a puterii de cumpărare în rândul consumatorilor români, întrucât cei mai mulţi dintre ei şi-au redirecţionat o mare parte din cheltuieli către facturile la energie, rămânându-le un buget mai mic pentru alimente, care de asemenea s-au scumpit.

Astfel, începând cu 2022, a existat o prudenţă a consumatorilor, lucru care se vede şi astăzi în coşul de cumpărături, afirmă Costinaş. El se aşteaptă ca inflaţia să îşi continue creşterea, dar într-un mod mai temperat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO