Retail&Agrobusiness

ZF Live. Călin Costinaş, deputy CEO, Profi: Se simte că este al doilea an de inflaţie mare. O inflaţie suprapusă peste o altă inflaţie a dus la o scădere a puterii de cumpărare şi lucrul acesta se observă şi în coşul de cumpărături

Autor: Alexandra Matei

09.04.2023, 10:17 423

Termenul realist în ceea ce priveşte scăderea presiunii inflaţioniste este de ordinul anilor, nu al lunilor Totuşi, va fi vorba doar de o scădere a inflaţiei, nu de o deflaţie, mai exact preţurile vor creşte mai lent, nu vor scădea.

Călin Costinaş, deputy CEO în cadrul retai­lerului Profi, spune că inflaţia a dus la o scădere a puterii de cumpărare în rândul consumatorilor români, întrucât cei mai mulţi dintre ei şi-au redirecţionat o mare parte din cheltuieli către facturile la energie, rămânându-le un buget mai mic pentru alimente, care de asemenea s-au scumpit.

Astfel, începând cu 2022, a existat o prudenţă a consumatorilor, lucru care se vede şi astăzi în coşul de cumpărături, afirmă Costinaş. El se aşteaptă ca inflaţia să îşi continue creşterea, dar într-un mod mai temperat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO