ZF Live. Elisa Rusu, CEO al Instant Factoring: Firmele mici încep să folosească factoringul ca alternativă de finanţare

16 mai 2018 Autor: Alexandra Cepăreanu

Statisticile arată că în România companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro încasează facturile la aproximativ 150 de zile, iar dacă folosesc uzanţe termenul este de 60 - 90 de zile. De aceea, factoringul este foarte util mai ales pentru micile companii care au nevoie de lichidităţi, a spus Elisa Rusu, CEO al Instant Factoring.

Factoringul reprezintă transformarea unor facturi pe care o companie le are de încasat la un anumit termen în lichidităţi, prin vânzarea lor către o companie de factoring.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
ceo
, zf live
, firme
, facturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide