Persoanele care vor să-şi deschidă un restaurant trebuie să îşi asume nişte costuri mai ridicate pentru forţa de muncă, să aibă atuul zonei şi să fie pregătite cu capital care să susţină minimum timp de şase luni restaurantul, a spus Matei Ionescu, proprietarul lanţului de restaurante Gargantua, în cadrul emsiunii de business ZF Live.
„Trebuie să-ţi asumi că vei plăti nişte costuri ridicate pentru forţa de muncă, în special în zona de ospătari. Ospătarii sunt prin definiţie „tips employee“, se bazează pe bacşiş. Dacă eşti la început, este normal să nu fie bacşiş, şi atunci se intră într-un cerc vicios: ai ospătari slabi pentru că nu ai cu ce să îi plăteşti şi vin la tine doar cei care nu au unde să muncească, şi pentru că ai ospătari slabi nu vine lume la tine. Dacă vrei să spargi cercul ăsta, trebuie să îţi asumi ca în primele 6 luni să le dai un salariu dublu oamenilor ălora.“