Retail&Agrobusiness

ZF Live. Şeful unei ferme de porci ajunge la salariu de 4.000- 5.000 de euro pe lună

Autor: Roxana Rosu

12.08.2015, 00:08 4753
Companiile din domeniul agriculturii au mari dificultăţi în a găsi spe­cia­lişti şi manageri, în condiţiile în care facultăţile de profil au fost aproape desfiinţate la începutul anilor ‘90, iar agronomii de la fostele CAP-uri ies la pensie fără să lase în urmă suc­cesori. Rezultatul? Angaja­torii din acest sector sunt nevoiţi să ofere majorări salariale de 20 - 30% pe an şi duc o luptă acerbă pentru atragerea candidaţilor, a spus la ZF Live Florin Constantin, fondator al Agxecutive, o firmă de head hunting specializată pe zona agrobusiness.

„Se caută de la oameni de vânzări până la CEO, manageri pentru toate departamentele. Cău­tăm, de exemplu, un manager de calitate cu trei ani de experienţă, absolvent de chimie alimen­tară, pentru un client din Constanţa. Din pă­cate, Fa­cultatea de Chimie Alimentară de la Ga­laţi nu mai e ce a fost şi nu există această spe­cia­lizare la Facultatea de Agronomie la Bucureşti.“

Pentru consultanţii în recrutare, dar şi pentru agricultură în general, este o mare problemă faptul că facultăţile nu pregătesc pro­fi­lurile de absolvenţi de care au nevoie companiile.

Urmăriţi aici înregistrarea integrală a emisiunii ZF Live de marţi, 11 august 2015

„De exemplu, nu există inginer de calitate în industria alimentară, cu studii de chimie“, explică Alina Dobra, managing consultant la Agxecutive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO