Retail&Agrobusiness

​ZF Live Special: supliment ZF Retail. Daniel Gross, CEO Penny Market Romania: Scăderea numărului de bonuri este semnificativă, dar a crescut valoarea coşului mediu

​ZF Live Special: supliment ZF Retail. Daniel Gross,...

Autor: Ramona Cornea

03.04.2020, 15:29 396

Daniel Gross, CEO Penny Market Romania, afirmă că numărul de bonuri din magazinele Penny Market a scăzut semnificativ în această perioadă, însă valoarea coşului mediu achiziţionat de clienţi a crescut.

Citeşte analizele din suplimentul ZF Retail 2020

”Am avut două săptămâni foarte puternice, acum lucrurile au revenit la normal, dar la un alt normal. Oamenii vin mult mai rar la magazin, avem scăderi la numărul de bonuri, dar valoarea coşului mediu a crescut. Scăderea de număr de bonuri este semnificativă”, a declarat Daniel Gross în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live, organizată cu ocazia lansării suplimentului şi secţiunii specială ZF Retail.

Ce a mai declarat Daniel Gross:

·         Pentru noi este o perioada normală, cred că noi suntem mai norocoşi decât ceilalţi pentru că ne continuăm activitatea si nu am ieşit din rutină.

·         Avem peste 4.500 de angajaţi şi cea mai mare parte sunt în magazine, centre logistice şi centrală, circa 95% din echipă este pe teren.

·         Activitatea din magazine este mai intensă, precum în perioada de dinaintea Crăciunului

·         Am avut probleme mai ales în a doua săptămână din martie, cererea a fost mult mai mare decât puteam să facem faţă. Au fost zile în care am dus o cantitate dublă de marfă în magazine. Au fost două trei zile şi apoi s-au reglat. Acum mai sunt probleme cu făina şi mălaiul. Circa 99% din sortimente sunt acum pe raft.

·         Unele obiceiuri se vor schimba, se va schimba şi comportamentul de cumpărare, se duce spre online. Noi lucrăm pe mai multe scenarii astfel încât să ne putem adapta oricare situaţie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO