Companii

Retailerii francezi din România au fost amendaţi de Consiliul Concurenţei pentru că s-au înţeles să fixeze preţurile cu Pepsi şi producătorul Doncafe

Retailerii francezi din România au fost amendaţi de...

Autor: Cristina Roşca

01.02.2019, 00:05 499

În total, au fost amendate cu 18,8 mil. euro şapte companii – trei retaileri şi patru jucători din producţie.

Retailerii francezi Carrefour, Cora şi Auchan, alături de patru companii din FMCG – furnizori ai marilor reţele – au fost amendaţi de Consiliul Concurenţei cu 18,8 milioane de euro pentru fixarea preţurilor.

Cei trei retaileri sunt singurii jucători din Hexagon din comerţul modern local care numără în total zece reţele străine din ţări precum Belgia, Germania, Franţa şi Elveţia.

„Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei privind fixarea preţurilor între retailerii Auchan, Cora şi Carrefour şi furnizorii acestora în perioada 2010-2016. În urma investigaţiei a fost sancţionată atât încălcarea regulilor naţionale, cât şi a regulilor europene de concurenţă, pentru fixarea preţurilor de revânzare (de raft) în cadrul promoţiilor desfăşurate de retaileri“, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO