Companii

Retailerul de bricolaj Brico Dépôt îşi mută operaţiunile logistice în CTPark Bucharest West, într-o clădire care va costa peste 35 mil. euro

Retailerul de bricolaj Brico Dépôt îşi mută...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.02.2021, 00:02 409

Retailerul de bricolaj Brico Dépôt România, deţinut de grupul Kingfisher, îşi mută operaţiunile logistice într-o clădire nouă pe care compania CTP o va construi în cadrul proiectului CTPark Bucharest West. Investiţia făcută de CTP este de peste 35 de milioane de euro.

Până acum, Brico Dépôt îşi avea depozitele în cadrul unor spaţii deţinute de Quehenberger Logistics, care îşi mută toate operaţiunile din România în cadrul CTPark Bucharest West, parcul situat la km 20 pe Autostrada Bucureşti - Piteşti. Noua clădire, pe care CTP o construieşte pentru Brico Dépôt, va avea o suprafaţă de 102.000 mp. Lucrările de construcţie vor fi finalizate până în toamna acestui an.

Quehenberger Logistics este prezent în parcurile CTP de peste cinci ani şi operează peste 150.000 mp pentru clienţi precum Selgros sau PPT. Decizia Kingfisher de a muta operaţiunile Brico Dépôt România în cadrul CTPark Bucharest West vine ca urmare a nevoii de a eficientiza activitatea logistică.

Reţeaua Brico Dépôt are în România 35 de magazine şi 2.450 de angajaţi. Britanicii au intrat pe piaţa locală în 2013, prin achiziţia magazinelor Bricostore, redenumite ulterior Brico Dépôt. În 2017, Kingfisher a cumpărat şi magazinele Praktiker de la omul de afaceri Omer Susli şi le-a trecut sub acelaşi brand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO