Companii

Retailerul de jucării Toyplex, unde este acţionar fondatorul Domo, a intrat în insolvenţă

Retailerul de jucării Toyplex, unde este acţionar...

Autor: Cristina Roşca

24.04.2014, 19:54 899

Retailerul de jucării Toyplex, care deţine 17 magazine pe piaţa locală, a intrat în insolvenţă la cererea companiei de distribuţie Egea Orbico Beauty.

Potrivit Buletinului Insolvenţei cele două companii au avut relaţii comerciale, iar ca urmare a unui contract de consignaţie din 2012, Egea Orbico Beauty a livrat către Toy Concept, compania care operează magazinele Toyplex, marfă în valoare de circa 346.000 de lei, care nu a mai fost achitată.

Toy Concept, compania care operează magazinele Toyplex, a obţinut în 2012 afaceri de circa 11,5 mil. lei şi pierderi de 2 mil. lei, acestea fiind ultimele date disponibile. Acţionarii companiei sunt, potrivit ultimelor date ZF, compania Dominuse Management Limited, înre gistrată în Cipru (33,3%), Szarvadi - Teglas Zsuzsanna (26,6%), Szarvadi - Teglas Lorand (23,3%) şi Niţă Aure lian (16,6%).

Toyplex a fost conceput ca un supermarket de jucării, targetul principal fiind copiii din segmentul de vârstă de 3-7 ani. Principalii jucători de pe piaţa locală de jucării şi jocuri sunt Noriel, Smart Toys şi Diverta. Omul de afaceri care a fondat retailerul de electronice şi electrocasnice Domo a investit în businessul cu jucării în 2008. Primul magazin Toyplex a fost inaugurat în toamna lui 2008 în centrul comercial Vitantis din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO