Companii

Retailerul de modă C&A lucrează local cu peste 40 de fabrici cu 12.000 de croitorese

Retailerul de modă C&A lucrează local cu peste 40 de...

Autor: Cristina Roşca

22.07.2016, 00:07 1553

Aproape 12.000 de croitorese din România asigură 1% din toate hainele pe care gigantul de modă C&A le vinde în toată lumea, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de retailerul olandez. Compania cu circa 2.000 de magazine în toată lumea şi afaceri de 8 mld. euro anual lucrează pe piaţa locală cu 41 de fabrici care au terminat anul trecut cu afaceri de aproape 720 de milioane de lei (163 mil. euro) şi 12.000 de salariaţi.

„Per ansamblu, România nu se numără printre cei mai mari furnizori pentru C&A în contextul în care asi­gură circa 1% din producţia mondială. Prin comparaţie, prin­­cipalele ţări furnizoare pentru noi sunt Bangladesh cu 31% din producţie, China (20%), Cambodgia (10%), Turcia (10%) şi India (8%)“, mai spune Jan-Dirk Seiler-Haus­mann, manager corporate communications în cadrul C&A.

Dacă ponderea din producţie se menţine şi în vânzări, hai­­nele „made in România“ le aduc celor de la C&A afa­ceri de 50-80 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Retailerul plăteşte însă pentru ele furnizorilor locali mult mai puţin.

În România olandezii lucrează cu 41 de fabrici, cele mai multe de mici dimensiuni. Numele mari din industrie după cifra de afaceri nu se află astfel pe lista de furnizori ai C&A. Prin comparaţie în India retailerul de modă lucrează cu 88 de fabrici, iar în Turcia cu 94 de unităţi de producţie.

„Pe piaţa din România producem în special bluze, lenjerie intimă şi pantaloni“, mai spune executivul C&A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO