Companii

Retailerul francez Auchan a deschis la Călan al doilea centru logistic de pe piaţa locală, unde lucrează 150 de oameni

Noul centru logistic are o capacitate de stocare de 13.000 de paleţi, oferind posibilitatea de a livra 15 milioane de colete anual.

Noul centru logistic are o capacitate de stocare de 13.000 de paleţi, oferind posibilitatea de a livra 15 milioane de colete anual.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.04.2022, 10:30 237

♦ Noua locaţie preia întreaga activitate logistică din platformele regionale Deva şi Băcia (jud. Hunedoara), care asigurau anterior fluxul operaţional în zonă, deservind 12 hipermarketuri şi 2 supermarketuri Auchan, precum şi peste 140 de magazine din staţiile Petrom.

Reţeaua de hipermarketuri Auchan s-a extins cu un centru logistic în localitatea Călan din judeţul Hunedoara. Noul spaţiu de depozitare a fost construit de compania clujeană Wincon şi se ridică pe o parte din suprafaţa fostului combinat siderurgic din Călan. Acesta este al doilea centru logistic al francezilor în România şi reprezintă practic un transfer al operaţiunilor din vechiul spaţiul CTPark Deva.

„Cu o suprafaţă de depozitare de 22.000 de metri pătraţi, noul depozit acomodează atât produse la temperatură ambientală, cât şi produse proaspete, precum şi spaţii de birouri. Întreaga suprafaţă a centrului, prevăzută a fi extinsă în următorii ani, depăşeşte 67.000 de metri pătraţi şi include atât zona de depozitare, cât şi spaţii verzi şi diverse zone de facilităţi pentru personal şi transportatori“, se arată pe site-ul retailerului.

Potrivit companiei, noul centru logistic are o capacitate de stocare de 13.000 de paleţi, oferind posibilitatea de a livra 5 milioane de colete anual. Depozitul este prevăzut cu 42 de rampe de descărcare şi încărcare TIR-uri, având capacitatea de a recepţiona zilnic 1.500 de paleţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO