Companii

Retailerul online de carte Libris.ro încheie 2017 cu o cifră de afaceri de 31,2 milioane lei

Retailerul online de carte Libris.ro încheie 2017 cu o...

Autor: Departamentul Economic

19.02.2018, 11:31 218

Cele mai vândute categorii de produse au fost beletristică, dezvoltare personală şi cărţi pentru copii. Categoria cu cea mai mare creştere faţă de 2016 a fost jocuri, unde creşterea a fost de 92%.

Cei mai mulţi cumpărători pe Libris.ro sunt femei (70%), cu vârste între 22-45 ani (60%), urmate de 18-24 ani (24%), cu studii medii şi peste medii, din mediul urban.

Peste 50% dintre vizite vin de pe dispozitive mobile, iar oraşele din care se plasează cele mai multe comenzi sunt Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Oradea şi Craiova.

În 2018 Libris.ro va finaliza investiţia în noul depozit de carte, care va găzdui peste 3 milioane de volume în stoc permanent şi va permite lărgirea tuturor gamelor de produse comercializate. Construcţia depozitului a demarat în 2017, iar investiţia se ridică la peste 3 milioane de euro. “Noul depozitul ne va permite să dispunem de un număr mai mare de produse. Momentan punem la dispoziţia publicului aproape 100.000 titluri, dintre care mai mult de o treime sunt cărţi în limba română. Ne propunem mărirea ofertei de carte în limba română cu până la 30%, a jocurilor, dar şi a produselor asociate lecturii (semne de carte, lămpi pentru citit etc)” spune Laura Ţeposu, fondator şi director de dezvoltare la Libris.ro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO