Companii

Retailerul Penny Market are planuri mari de expansiune în România: Vom investi 2,3 miliarde lei până în 2025

Retailerul Penny Market are planuri mari de expansiune...

Autor: Cristina Roşca

17.04.2019, 07:46 4877

Discounterul german vrea să ajungă la 400 de magazine, faţă de 237 de unităţi cât are astăzi.

Discounterul german Penny Market a investit în România anul trecut 346 de milioane de lei, banii mergând către deschiderea de 15 noi magazine, remodelarea unor unităţi deja existente pe formatul future store, achiziţia de terenuri pentru expan­siu­nea viitoare şi dezvoltarea suprafeţelor logistice. În anii care vor urma, investiţiile vor accelera.

„Avem bugetate pentru perioada 2019-2025 investiţii totale de 2,3 miliarde de lei pe piaţa din România. Vrem să ajungem la 400 de magazine şi patru depozite. Vom continua să investim şi în unităţile deja existente“, spune Daniel Gross, directorul general al Penny Market România.

Discounterul german deţine în pre­zent în România o reţea de 237 de magazine şi trei depozite.

Investiţiile vin în contextul în care businessul de pe piaţa locală se află pe un trend ascendent, iar economia loca­lă a crescut şi ea. Penny Market a obţinut anul trecut afaceri de 3,45 mi­liarde de lei, după o creştere de 15%, cea mai pu­ternică din grup pe divizia de discount.

„Vrem să ne menţinem ritmul de creştere şi în anii care vin. Am venit în România să rămânem, Penny Market nu este de vânzare. Piaţa locală este de importanţă strategică pentru noi“, spune Christoph Matschke, membru în boardul Rewe şi directorul general al Penny Internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO