Antreprenori locali

Reţeaua Catena a trecut de 500 de farmacii

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 oct 2014 Autor: Ioana David

Catena, reţea de farmacii ce face parte din grupul Fildas, deţinut de antreprenoarea Anca Vlad, a trecut de 500 de unităţi, fiind prima reţea care depăşeşte acest prag.

„Sunt peste 500 de farmacii. Nu putem da însă o listă pentru că este foarte dificil. Sunt farmacii în tranzacţionare, în relocare, reorganizare etc., exact ca la orice companie dinamică“, au spus reprezentanţii Catena.

În România există aproximativ 7.000 de farmacii (arată datele de la Institutul Naţional de Statistică aferente anului 2012), astfel că un calcul arată că reţeaua Catena ar avea o cotă de peste 7% din numărul total de farmacii din ţară. Catena a fost cea mai dinamică reţea din punctul de vedere al expansiunii în ultimii ani, reuşind să urce pe primul loc în topul celor mai mari reţele. Spre comparaţie, la finalul anului 2012 Catena număra 430 de farmacii, iar în mai 2011 în cadrul reţelei existau 250 de farmacii.

Anca Vlad, proprietara grupului Fildas, este una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din România, ea punând bazele grupului în urmă cu 23 de ani.

Fildas este prntre primii distribuitori farmaceutici locali, care în 2013 a înregistrat o cifră de afaceri de 290 mil. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Din punctul de vedere al numărului de unităţi, Catena se află în faţa unor reţele precum Sensiblu, Dona, Help Net, Ropharma sau Belladonna.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre grupul Fildas; preluarea Argeşfarm în anul 2000, evoluţia afacerilor companiei

- legislaţia din domeniul farmaceutic ; numărul de farmacii raportat la locuitori

- detalii despre retailul farmaceutic 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.10.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Catena
, farmacii
, reorganizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide