ZF 24

Reţeaua de farmacii Help Net, deţinută de grupul german Phoenix, cumpără 52 de farmacii Remedia şi devine al treilea retailer farmaceutic din România. Ce mai urmează?

Sebastian Ring, directorul general al Help Net Farma

Sebastian Ring, directorul general al Help Net Farma

Autor: Georgiana Mihalache

13.02.2020, 19:40 829

Germanii de la Phoenix, acţionarii Help Net, unul dintre cele mai extinse lanţuri de farmacii la nivel naţional, apasă puternic pedala achiziţiilor şi cumpără 52 de farmacii Remedia, de la omul de afaceri Valentin Ţăruş. Tranzacţia s-a ridicat la 8,5 mil. euro şi aşteaptă acordul Concurenţei. Remedia mai are circa 40 de farmacii în prezent, în timp ce Help Net trece de 350 de unităţi şi urcă pe locul al treilea în topul celor mai extinse reţele de farmacii.

Reţeaua Help Net, parte din grupul Farmexim, cumpărat în 2018 de grupul farmaceutic german Phoenix, face o nouă achiziţie majoră în piaţa de retail farmaceutic, după ce a cumpărat 52 de unităţi din portofoliul Remedia. Este a doua tranzacţie a Help Net în piaţa farmaceutică, după ce în decembrie a anunţat preluarea a 32 de farmacii Ecofarmacia din Ardeal. „Achiziţionarea celor 52 de farmacii de la Farmaceutica Remedia S.A întăreşte poziţia noastră locală şi consolidează poziţia grupului Phoenix drept cel mai mare operator de farmacii din Europa“, a spus Sebastian Ring, directorul general al Help Net Farma.

În urma tranzacţiei, Help Net urcă pe poziţia a treia în piaţa de retail farmaceutic după numărul de unităţi, cu 350 de unităţi la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO