Companii

Reţeaua de farmacii Medimfarm din Prahova a ajuns la aproape 30 mil. euro afaceri în 2022, plus 8%. Profitul companiei s-a dublat în 2022, până la 2 mil. lei

Medimfarm este unul dintre cele mai extinse lanţuri regionale de farmacii, fiind un jucător de talie medie în piaţa de profil, cu 58 de unităţi.

Medimfarm este unul dintre cele mai extinse lanţuri regionale de farmacii, fiind un jucător de talie medie în piaţa de profil, cu 58 de unităţi.

Autor: Georgiana Mihalache

23.05.2023, 17:40 221

Lanţul de farmacii Medimfarm numără 58 de unităţi, aflate în Prahova şi mai multe judeţe vecine.

Medimfarm, lanţul de farmacii cu 58 de unităţi în mai multe judeţe, printre care Prahova, Buzău, Iaşi, Călăraşi, dar şi Bucureşti, a încheiat anul 2022 cu afaceri de 147 mil. lei (aproape 30 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Compania şi-a dublat şi profitul în perioada menţionată, până la 2 milioane de lei, şi angajează peste 300 de oameni.

În 2016, Medimfarm a divizat partea de retail farmaceutic de cea de distribuţie, în contextul în care autorităţile au impus această separare a activităţilor în domeniul farmaceutic. Faţă de 2016, afacerile Medimfarm s-au dublat în 2022, iar businessul a trecut de la pierderi, la profit, având un număr similar de farmacii, dar şi de angajaţi. Lanţul de farmacii este controlat indirect de omul de afaceri Mihai Anastasescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO