Companii

Reţeaua de farmacii Myosotis din Galaţi a ajuns la 385 mil. lei afaceri în 2023, plus 22%. „Investim în dezvoltarea reţelei de farmacii şi a parcului logistic“

Reţeaua de farmacii Myosotis din Galaţi a ajuns la 385...

Autor: Georgiana Mihalache

25.06.2024, 00:07 1479

Brandul Myosotis, care are 146 de farmacii răspândite în mai multe judeţe, dintre care cel mai important este Galaţi, a ajuns la 385 mil. lei afaceri în 2023, cifră care cuprinde trei companii pe care operează retailerul farmaceutic. Planurile pentru reţeaua de farmacii urmăresc dezvoltarea unităţilor, dar şi a zonei de distribuţie, astfel încât medicamentele să ajungă mai uşor la pacienţi.

„Anul acesta şi anul viitor vom investi atât în dezvoltarea reţelei de farmacii, cât şi a parcului logistic, astfel încât să putem aproviziona eficient toate farmaciile noastre. Aşa cum am spus mereu, ca antreprenor în România trebuie să fii optimist. Realist vorbind, având în vedere creşterea salariului minim, ne aşteptăm la o scumpire pe lanţ în toate sectoarele. Pentru domeniul nostru anticipăm o creştere în valoare, dar o stagnare în număr de unităţi. Acest trend a început anul trecut şi ne aşteptăm să continuie şi anul acesta“, a transmis Bogdan Chiriac, directorul general al farmaciilor Myosotis.

La nivel de profit, anul 2023 a fost unul bun pentru reţeaua de farmacii Myosotis, care a crescut de la 6,3 mil. lei în 2022 la aproape 15 mil. lei anul trecut.

 Numărul de angajaţi a rămas constant, la peste 800 de persoane care lucrează în cele 146 de unităţi farmaceutice.

Cele mai mari provocări, în opinia directorului general al Myosotis, ţin în continuare de metodologiile de calcul al preţului, care menţin adaosurile la medicamentele pe reţetă la un nivel stabilit din 2009. În plus, şi finanţarea prin decontările de la Casa de Asigurări este o provocare, mai ales că la finalul lui 2023 au fost probleme care au afectat activitatea din farmacii.

„Există o îngrijorare reală atât la nivelul pieţei, cât şi la nivelul autorităţilor, că nu vor exista fonduri suficiente pentru decontarea tuturor facturilor aferente medicamentelor eliberate prin sistemul asigurărilor de sănătate. Misiunea fiecarei farmacii este să asigurare tratamentul necesar pacienţilor săi. Din păcate, în ultimii ani, îndeplinirea acestei misiuni a devenit o provocare în sine, având în vedere dificultăţile pe care le întâmpinăm în aprovizionarea multor medicamente“, a mai precizat Bogdan Chiriac.

Farmaciile Myosotis sunt active în zona Galaţi, Brăila, Vrancea, dar şi în Dobrogea. Majoritatea unităţilor sunt la oraş, doar 10% din farmacii fiind în mediul rural.

Myosotis este un brand local cu o istorie de peste trei decenii, iar în ultimii zece ani, compania a mers pe creştere constantă de la an la an. Businessul Myosotis şi-a făcut loc în topul celor mai mari zece jucători după cifra de afaceri.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro