Companii

Reteaua de magazine Interhome are 5 mil. euro pentru extindere

11.06.2009, 16:12 100

Reteaua de magazine de materiale de constructii Interhome, detinuta de compania belgiana Interior Home Commerce, planifica investitii de aproximativ 5 mil. euro in doua spatii noi, dupa ce in aprilie a deschis la Buzau a treia unitate a sa.

Compania va deschide la finele lunii viitoare un magazin cu o suprafata de vanzare de 3.700 de metri patrati in parcarea hipermarketului Pic din Craiova, spatiul fiind inchiriat de la proprietarii Pic, fratii Penescu.
"Suntem in discutii avansate pentru inca un spatiu nou in acest an. Am proiectat deschiderea magazinului undeva la sfarsitul lunii august", a spus Cristina Nica, directorul de marketing al Interhome Romania.
Compania belgiana a intrat pe piata romaneasca in anul 2005, cand a inaugurat doua magazine la Ploiesti si Timisoara.
Reteaua a avut anul trecut o cifra de afaceri de 12,5 mil. euro, in crestere cu circa 40% fata de 2007.
La nivel local, cei mai mari jucatori pe piata distributiei de materiale de constructii si amenajari interioare sunt retelele Praktiker, Dedeman, Bricostore, BauMax si Ambient, care ruleaza anual afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro. Acestea s-au numarat printre cei mai dinamici retaileri dupa ritmul expansiunii in ultimii 2-3 ani.
Retailul de bricolaj, a carui evolutie este strans legata de dinamica pietei constructiilor, a inregistrat in primul trimestru al anului un declin estimat la sub 10%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. Unele retele de profil au inregistrat scaderi de vanzari in acest an chiar si in conditiile expansiunii in zone noi. Cel mai important factor care a blocat cresterea comertului de bricolaj in ultimele doua trimestre este restrangerea accesului la finantare pentru dezvoltatori, constructori si populatie. 2009 ar putea fi primul an de declin sau stagnare pe aceasta piata, care pana acum a inregistrat cresteri anuale de peste 20-30%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO