”Reţeaua” de socializare din cafenea: Starbucks vrea să îşi dubleze reţeaua de cafenele din România în următorii 3-4 ani

10 mar 2018 Autor: Cristina Rosca

Lanţul american de cafenele Starbucks şi-a dublat reţeaua la 38 de unităţi în ultimii trei ani şi vrea să menţină ritmul expansiunii. Astfel, compania are în plan să ajungă în următorii 3-4 ani la aproape 75 de unităţi, ceea ce ar însemna o nouă dublare a reţelei.

„În vara lui 2015, când am preluat, aveam 19 cafenele, iar acum avem de două ori mai multe. România este a doua cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est şi este subdezvoltată, gradul de penetrare al cafenelelor fiind încă mic“, spune Mateusz Sielecki, regional director al Star­bucks pentru România şi Bulgaria.

Brandul este prezent pe piaţa locală de mai bine de zece ani, încă de la început fiind dezvoltat în sistem de fran­ciză. Acum, franciza pe România o are grupul polonez Amrest, un gigant cu prezenţă pe mai multe pieţe. Mateusz Sielecki spune că vede potenţial pentru dublarea reţelei, cu un ritm de dezvoltare de zece unităţi pe an, acelaşi de până acum. „Vrem să avem o dezvoltare echilibrată între Bucureşti şi oraşele mari din provincie. Anul trecut am deschis trei pieţe noi - Sibiu, Oradea şi Galaţi.“

Cifra de afaceri, spune executivul polonez, creşte şi ea cu peste 10%, însă Mateusz Sielecki se abţine să ofere date exacte pentru că grupul este listat la bursă. În 2016 afacerile companiei au avansat cu aproape 40% faţă de anul anterior, până la 76,5 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Starbucks România
, cafenele
, Mateusz Sielecki
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide