Companii

Reţeaua Divan a închis restaurantul din Piaţa Romană şi se mută pe platformele online

Andrei Iuşut

Andrei Iuşut

Autor: Ramona Cornea

10.07.2019, 00:02 1172

Restaurantul Divan Express din Piaţa Romană din Capitală a fost închis, iar vânzările urmează să se mute pe platforme online precum uberEats sau glovo, potrivit unui anunţ publicat în locaţia fostului restaurant Divan. Unitatea din Piaţa Romană avea 47 de metri pătraţi.  Reprezentanţii companiei Divan Procurement S.R.L, care deţine restaurantele, nu au putut fi contactaţi pentru a oferi detalii despre motivele închiderii. Pe site-ul reţelei de restaurante mai apare doar o unitate deschisă în zona Barbu Văcărescu din Bucureşti, unitate care funcţionează sub brandul Kuzina. Unităţile Divan din Floreasca şi Centrul Vechi al Capitalei nu mai apar pe site-ul companiei. Omul de afaceri Andrei Iuşut, care a creat brandul Divan, a vândut grupul de restaurante în 2017 către un fond de investiţii din Turcia, care se angaja să dezvolte reţeaua de restaurante, potrivit datelor de la acea vreme.

În prezent, compania Divan Procurement este controlată de Zorlu Ilker, Sevket Ayaksiz şi Kirdi Emre, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. În 2018, Divan Procurement S.R.L a avut o cifră de afaceri de 5,7 milioane de lei, în scădere cu 17% faţă de anul precedent şi un profit net de 435.860 de lei, în creştere cu 113% faţă de 2017. Deşi este activă pe piaţa din România din 2011, compania a avut profit doar în 2014 şi 2018. Grupul Divan a început cu un restaurant turcesc deschis în 2009 în Centrul Vechi al Bucureştiului, urmat, în 2012, de restaurantul grecesc Meze Taverna, aflat tot în Centrul Vechi. În 2013, a deschis încă un restaurant Divan în zona Floreasca. În 2014, Iuşut a dezvoltat, conceptul Divan Express, un fast-food format din trei unităţi, în Piaţa Romană, Piaţa Victoriei şi Pipera. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO