Companii

Reteaua germana Praktiker angajeaza 400 de oameni

Reteaua germana Praktiker angajeaza 400 de oameni
22.02.2009, 16:13 117

Praktiker Romania, cea mai mare retea de bricolaj de pe piata, cu afaceri de 217 mil. euro in primele noua luni ale anului trecut, va angaja aproximativ 400 de oameni.

"Pastram ritmul de extindere de pana acum si estimam ca numarul angajarilor pe care le vom face anul acesta va fi de aproximativ 400", a spus Guenter Vosskaemper, director general al Praktiker Romania.
Retailerul de bricolaj are 25 de magazine pe piata locala, intr-o unitate lucrand aproximativ 100 de oameni. Numarul total al angajatilor este de 3.000. Cele 400 de angajari previzionate pentru acest an ar insemna deschiderea a cel putin 4 magazine, rimt de expansiune similar cu cel din anii trecuti.
Cele mai multe din pozitiile cautate pentru angajare sunt de lucrator comercial, dar retailerul de bricolaj va angaja si directori de magazin sau directori adjuncti de magazin si sefi de raion.
"Un avantaj al situatiei actuale este acela ca angajatorii au acum la dispozitie posibilitati mai multe si mai variate de a gasi angajatii potriviti pentru pozitiile pe care vor sa le acopere. Oferta de forta de munca disponibila este in crestere, iar cererea din partea companiilor tinde sa scada. Aceasta tendinta le da celor care fac angajari mai multe optiuni in alegerea oamenilor de care au nevoie", spune Liliana Urziceanu, director de resurse umane al Praktiker.
In 2008, Praktiker a facut aproape 500 de angajari si a deschis patru magazine, la Deva, Iasi, Pitesti, Buzau si Piatra-Neamt. Printre competitorii Praktiker de pe piata locala se numara Bricostore, Hornbach sau Mr. Bricolage. In ultimul trimestru al anului trecut, Praktiker a inregistrat o crestere a vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2007, insa reprezentatii companiei nu au publicat informatii privind valoarea vanzarilor din Romania sau ritmul de crestere inregistrat pe aceasta piata. In primele noua luni din 2008, grupul a inregistrat in Romania vanzari de 217 mil. euro, pastrand ritmul de crestere raportat la semestru, de circa 20%.
Si reteaua franceza de magazine Bricostore, al doilea mare jucator din retailul local de bricolaj, cu afaceri de 220 mil. euro in 2008, a anuntat recent ca va recruta in acest an 280 de persoane pentru extindere, insa ar putea renunta la angajatii sezonieri pentru a-si reduce costurile de operare.
Singurele companii care mai fac recrutari in masa in acest an sunt cele din retail. Metro, Rewe si Carrefour au in plan aproximativ 5.000 de recrutari in acest an, pe fondul planurilor de expansiune.
Grupul Rewe ar putea avea la sfarsitul anului cu aproape 1.200 de oameni mai mult, in conditiile in care sunt previzionate angajari ferme in doua din cele trei retele de magazine - Billa (400) si Penny (600). La sfarsitul anului 2008, Selgros Cash & Carry avea 5.320 de angajati.
Reteaua de hipermarketuri Real Romania, parte a grupului german Metro, va ajunge la 9.500 - 10.000 de angajati, potrivit planurilor de expansiune, ceea ce ar reprezenta un plus de aproape 2.000 de oameni fata de nivelul din 2008 si ar putea duce numarul total al angajatilor grupului la 16.400.
Grupul Carrefour a incheiat 2008 cu 10.500 de angajati pe piata locala, urmand sa mai faca in acest an inca 1.800 de angajari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO