Companii

Reţeaua Help Net, deţinută de un grup german, urcă în top trei lanţuri farma după achiziţia a 52 de farmacii. Primii jucători din retailul farmaceutic ca număr de unităţi sunt Catena şi Sensiblu (Dr. Max)

Reţeaua Help Net, deţinută de un grup german, urcă...

Autor: Georgiana Mihalache

13.02.2020, 00:07 2685

Grupul farmaceutic german Phoenix, acţionarul Help Net, a preluat 52 de farmacii Remedia într-o tranzacţie de 8,5 mil. euro, care duce portofoliul Help Net la 350 de farmacii şi urcă retailerul pe locul trei în piaţă ca număr de unităţi, după Catena şi Sensiblu (Dr. Max).

Tranzacţia aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei.

„Achiziţionarea celor 52 de farmacii de la Farmaceu­tica Remedia SA întăreşte poziţia noastră locală şi consolidează poziţia grupului Phoenix drept cel mai mare operator de farmacii din Europa”, a spus Sebastian Ring, directorul general al Help Net Farma. Este a doua tranzacţie a Help Net în piaţa farmaceutică, după ce în decembrie a anunţat preluarea a 32 de farmacii Ecofarmacia din Ardeal.

După anunţul de ieri de vânzare a jumătate dintre unităţi, acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH) s-au apreciat cu 14,5% miercuri la ora 13:00, aproape de limita superioară de 15% permisă de operatorul pieţei de capital din România, ca o reacţie pozitivă a investitorilor la vânzarea anunţată de companie. Compania ajunge la 45 mil. lei capitalizare.

Reţeaua de farmacii Help Net, al patrulea jucător din piaţă după cifra de afaceri, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri mai mare cu 18% faţă de anul anterior, potrivit reprezentanţilor companiei, ceea ce duce afacerile retailerului farma la peste 780 mil. lei, din calculele ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO