Companii

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria deschide un cabinet mobil pentru testări COVID, în incinta benzinăriei Rompetrol de lângă Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria deschide un...

Autor: Cristina Bellu

04.08.2021, 10:46 178

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria inaugurează un centru mobil dedicat exclusiv testărilor pentru COVID-19, în incinta staţiei de carburanţi Rompetrol aflată în proximitatea aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

În cabinet vor fi recoltate teste rapide antigen, ale căror rezultate se eliberează în maximum 15 minute, odată cu buletinul de analize aferent, în timp ce rezultatele testelor RT-PCR sunt eliberate în urgenţă, în maximum 8 ore.

”Testarea înainte de a pleca din ţară sau la întoarcerea din zone cu risc epidemiologic crescut ne vor ajuta să prevenim transmisia comunitară”, spune Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Buletinele de analize se eliberează automat în limbile română şi engleză şi, în plus, prezintă codul unic QR, care asigură trasabilitatea şi calitatea rezultatelor. Prin simpla scanare a codului QR, se poate verifica autenticitatea rezultatului, prin vizualizarea variantei digitale a buletinului de analize. 

Amplasarea centrului de testare în incinta uneia dintre cele mai tranzitate benzinării din zona aeroportului vine în urma unui parteneriat dintre Regina Maria şi Rompetrol Downstream, iar oficialii celor două companii spun că proiectul ar putea să apară şi în alte zone de tranzit în care Rompetrol este prezent.

„Pe lângă oferirea unui serviciu suplimentar important, acela al testării în perioada pandemiei, printr-o singură vizită, clienţii pot face plinul cu carburant, şi îşi pot face cumpărături în magazinul hei”, adaugă Cătălin Dumitru, Chief Officer Retail & Marketing în cadrul KMG International (Rompetrol).

Reţeaua de sănătate Regina Maria a pus în funcţiune 9 laboratoare de biologie moleculară, iar capacitatea de procesare a testelor RT-PCR a crescut de 10 ori faţă de anul trecut, ajungând la o capacitate de peste 4.000 de teste pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO